Recepty > kuře > zapečená plněná rajčata s květákem a polotovarem na drůbeží sekanou
Potřebné suroviny:
8 větších rajčat, sůl, 1/4 květáku, 250 g polotovaru na drůbeží sekanou, muškátový květ, 40 g Hery na formu, 60 g tvrdého sýra
Postup přípravy:
Rajčata omyjeme, vršek skrojíme a vnitřek vydlabeme a osolíme. Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě a necháme jej zchladnout. Rozmražený polotovar dáme do mísy, přidáme nadrobno posekaný květák, dochutíme ještě muškátovým květem a tuto náplň vkládáme do rajčat. Na povrchu posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme ve varné míse dobře vymazané tukem. Podáváme s brambory nebo s bílým pečivem.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Husí játra jako minutka s rýží.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Sušená rajčata
Recept na přípravu jídla zapečená plněná rajčata s květákem a polotovarem na drůbeží sekanou přináší na talíř svoji chuť.