Recepty > polévky > zálesácká polévka v chlebu
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g bílého kysaného zelí, 2 pikantní klobásy, 200g brambor, 1 velká cibule, 3 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce mleté pálivé papriky, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžíce hladké mouky, voda, 4 lžíce tmavé jíšky, 3 lžíce olivového oleje, 4 malé kulaté chleby, sůl
Recept na přípravu:
Na rozpáleném oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte hladkou mouku a nechte zezlátnout. Jíšku zalijte vodou, přisypte nakrájené zelí, kostičky brambor a plátky klobásky, mletou papriku, kmín a vařte tak dlouho, až zelí a brambory změknou. Polévku osolte, zahustěte jíškou a podávejte ve vydlabaném chlebu.
Další recepty:
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou nakonec zjemníme smetanou a rozmíchaným žloutkem.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Italský chléb focaccia z vyhřáté pece.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Valašská kyselica s brambory.
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Zálesácká polévka v chlebu má své chuťové kouzlo.