Recepty

Recepty > polévky > vesnické kapání do polévky

Vesnické kapání do polévky

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, 2 stroužky česneku, sůl, podle potřeby trošku vody

Recept na přípravu:

V hrnečku ušleháme vejce se solí, rozmačkaným česnekem a hrubou moukou. Případně rozředíme troškou vody. Vzniklé těstíčko nakapeme přes vidličku do polévky a chvíli povaříme.

Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Rajská omáčka z protlaku.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Kapání do polévky

Recepty
Motto

Vesnické kapání do polévky mají své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.