Recepty > polévky > vesnické kapání do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, 2 stroužky česneku, sůl, podle potřeby trošku vody
Recept na přípravu:
V hrnečku ušleháme vejce se solí, rozmačkaným česnekem a hrubou moukou. Případně rozředíme troškou vody. Vzniklé těstíčko nakapeme přes vidličku do polévky a chvíli povaříme.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Rajská omáčka z protlaku.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Kapání do polévky
Vesnické kapání do polévky mají své chuťové kouzlo.