Recepty > vepřové maso > vepřový biftek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
6 plátků vepřového masa, sůl, olej
Marináda: 2 lžíce sojové omáčky, 4 vejce, 1 lžička Vegety, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce hořčice, pepř, 5 stroužků lisovaného česneku, 3 lžíce vody
Postup přípravy:
Maso naklepeme, osolíme a namočíme do marinády připravené smícháním výše uvedených surovin. Necháme naložené v poklicí zakryté míse v lednici asi 2 dny. Poté maso vyjmeme a osmažíme na rozehřátém oleji.
Vepřový biftek podáváme se zeleninovým salátem, hranolkami nebo topinkami a tatarskou omáčkou nebo libovolným dressinkem dle chuti.
Další recepty:
maso na gril, biftek z kuřecího masa, medová marináda, pivovarský tokáň, segedínský guláš, grilovaná krkovice, vepřové kotlety na pomerančích, vepřová kýta plněná vejci, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, babiččiny kotlety, vepřová játra na zázvoru, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo, vepřové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.