Recepty > vepřové maso > vepřové medailonky na pomerančích
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Vepřové maso, sůl, pepř, kremžská hořčice, máslo, hnědý cukr, 2 pomeranče
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme a opepříme. Z každé strany lehce potřeme kremžskou hořčicí a vložíme na máslo do zapékací misky. Posypeme hnědým cukrem. Jeden pomeranč oloupeme a nakrájíme na kolečka (nakrájejte počet koleček odpovídající počtu medailonků), která položíme na medailonky. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu, kterou medailonky podlijeme. Pokud je šťávy málo, podlijeme ještě trochou vody. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C cca 30 minut.
Vepřové medailonky na pomerančích podáváme s vhodnou přílohou, například vařenými nebo americkými brambory či hranolky.
Další recepty:
vepřová kýta plněná vejci, pivovarský tokáň, vepřová kýta na indonéský způsob, zapečená bramborová kaše, masový dort, kuřecí medailonky, vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem, domácí klobásy, vepřové kotlety na smetaně se žampiony, vepřové medailonky na medu a chilli papričce, bůčková roláda, zavařené vepřové maso, zapečená vepřová panenka na Moravance
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.