Recepty > polévky > uzená s rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg uzených žebírek, 4 brambory, šálek rýže, 1 cibule, 1 mrkev, 1/2 petržele, 2 nová koření, 5 kuliček pepře, jíška, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Uzená žebra omyjeme, dáme do vody spolu s kořením a uvaříme do měkka. Vodu přecedíme, přidáme brambory, cibuli, mrkev, petržel vše pokrájené na kostičky a dáme vařit společně s rýží. Vaříme do měkka, pak přidáme jíšku, znovu povaříme, můžeme přidat obrané maso, dochutíme a podáváme na talíři ozdobené petrželkou.
Další recepty:
Polévka z klobásy nakrájené.
Rybí polévka z filé s brambory.
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Uzená fazolová polévka z předem namočených fazolí.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Domácí klobásy
Uzená polévka s rýží přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.