Recepty > polévky > bramboračka s kroupami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
3 brambory, 2 cibule, 2 vrchovaté lžíce krup, 2 lžíce másla, sůl, majoránka, vegeta, zelená petrželka
Postup přípravy bramboračky s kroupami:
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kroupy a za stálého míchání společně osmažíme dozlatova. Zalijeme přibližně litrem vody a vaříme. Když jsou kroupy téměř měkké (přibližně za 20 minut) přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme špetku majoránky a lžičku vegety. Krátce povaříme, odstavíme z plotny a vmícháme posekanou petrželovou nať.
Další polévky:
bílá polévka s vajíčkem nakrájeným na kolečka, bramboračka je ochucena rozetřeným česnekem, jihočeská bramboračka přináší tradiční chuť, uzený vývar s kroupami
Bramboračka s kroupami přináší na talíře svoji chuť.