Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 3 paličky česneku, 4 stroužky česneku, 125 g másla, 2 lžičky sladké mleté papriky, sůl
Postup přípravy:
Troubu předeřejeme na teplotu 200°C. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme. Do břišní dutiny kuřete vložíme plátek másla a 4 oloupané stroužky česneku, kuře položíme do pekáče. Zbytek másla rozpustíme a smícháme s mletou paprikou a solí, takto připraveným paprikovým máslem kuře potřeme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Přiklopíme a pečeme za potírání paprikovým máslem. Po 40 minutách kuře odkryjeme, obložíme přepůlenými neoloupanými paličkami česneku a dopečeme dalších 20 minut, až se nám vytvoří křupavá kůrčička. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Játrová omáčka z vepřových jater.
Kuřecí rizoto s kari.
Játrová omáčka z kuřecích jater je dobrůtka.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Játrová pomazánka na portském víně.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuře na kari koření.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuřecí nudličky s rýží z řízků.
Vepřová játra na zázvoru která nakrájíme na nudličky.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Játrová omáčka s rýží
Recept, podle kterého připravíme pokrm upečené kuře.