Recepty > polévky > tradiční boršč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g hovězí kližky, 300g vepřového plecka, 200g vařeného uzeného, 1 klobása, 2 velké sklenice na kostičky nakrájené červené řepy ve slakokyselém nálevu, 1 velká mrkev, 1 velká petržel, 1 malý celer, polovina hlávky zelí, 1 velká cibule, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, rajčatový protlak, vegeta, ocet, cukr, masox, zakysaná smetana na ozdobení na talíři při podávání
Recept na přípravu:
Hovězí kližku nakrájíme a 30 minut vaříme, poté přidáme nakrájené vepřové maso, po dalších asi 30 minutách přídáme řepu s nálevem a po dalších 15 minutách přidáme mrkev, celer, petržel pokrájenou na kostičky (nebo sáček mražené zeleniny pod svíčkovou), na nudličky nakrájené zelí, na drobno nakrájenou cibuli a koření. Vaříme, až je maso měkké. Před koncem vaření přisypeme do boršče na půlkolečka nakrájenou klobásu a na kostičky nakrájené uzené maso. Poté boršč dochutíme rajčatovým protlakem, solí, pepřem, vegetou, octem, cukrem a masoxem.
Boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Další recepty:
zavářka do polévky s hráškem, ruský boršč je tradiční ruské jídlo, zeleninová polévka s drožďovými noky, vepřová roláda, zapečené kotlety s brambory a šlehačkou, zeleninová polévka s flíčky a šlehačkou, kuřecí prsíčka s cuketou na kari, koprová kulajda, zeleninová pánev na řecký způsob, kuřecí polévka, rychlá fazolová polévka, drůbeží vývar s rýží, boršč s klobásou, žampionový krém
Ochutnejte recept Tradiční boršč.