Recepty > kuře > topinky s játry
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
250 g kuřecích jater, 2 lžíce oleje, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcestrové omáčky, 1 lžička sladkého kečupu, sůl, pepř, chléb na topinky
Postup přípravy:
Kuřecí játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Játra orestujeme na rozpáleném oleji. Když jsou játra měkká, odsuneme je v pánvi na bok a výpek poprášíme hladkou moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a poté promícháme s játry. Přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, kečup a promícháme. Podlijeme 100 ml vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do požadované hustoty šťávy. Odstavená játra dle chuti osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji připravíme topinky, mírně je osolíme a z obou stran potřeme česnekem. Na každou topinku položíme list hlávkového nebo ledového salátu, na něj rozprostřeme játra a mírně zakapeme šťávou. Povrch ozdobíme zeleninou a můžeme podávat.
Další jídla:
Česnečka s topinkami ke které přidáme kousek uzeného masa.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme barevným pepřem.
Rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Játra na víně podáváme s těstovinami.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Játra na divoko s brusinkami.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Hovězí guláš podáváme s chlebem.
Rajská omáčka z kečupu s těstovinami.
Kuře na divoko podáváme s bramborovou kaší.
Úhoř na víně - kousky ryby občas obrátíme.
Olivová játra na víně
Recept, podle kterého připravíme pokrm topinky s játry.