Recepty

Recepty > hovězí maso > tokáň z hovězího

Tokáň z hovězího

Na tento recept bude potřeba:

600g zadního hovězího masa, 100g slaniny, 2 velké cibule, 2 rajčata, 1 zelená paprika, 125 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžička mleté sladké papriky

Postup přípravy:

Nadrobno nakrájenou slaninu vložíme do hrnce, když slanina pustí tuk, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a orestujeme. Poté přidáme na nudličky nakrájené maso, orestujeme, až se maso zatáhne (zšedne), přidáme mletou sladkou papriku, promíchneme a podlijeme trochu vodou. Za chvíli přidáme nakrájená rajčata a papriky, osolíme, dusíme a když je maso měkké, zahustíme smetanou ve které jsme předtím rozmíchali mouku. Chvilku povaříme, dochutíme a odstavíme.

Podáváme s rýží, těstovinami či noky.

Další recepty:
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Roštěnky esterházy krátce zapečeme v troubě.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Roštěnky na houbách

Recepty
Motto

Tokáň z hovězího osloví jedlíky svou chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.