Recepty > těstoviny > těstoviny se špenátem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
350g vařených těstovin, 1 zmražený špenát, olej, 400g mletého vepřového masa, 2 cibule, 50 ml mléka, 2 stroužky česneku, sůl, 50g eidamu, pepř
Omáčka: olej, 20g hladké mouky, 300 ml mléka, 100 ml vývaru z masoxu, 100g eidamu, pepř, muškátový květ
Recept na přípravu:
Špenát rozmrazíme. Rozehřejeme olej, na kterém zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku. K polovině zpěněné cibule přidáme rozmražený špenát, mléko povaříme a přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině zpěněné cibule podusíme do měkka osolené a opepřené mleté maso.
Omáčka: do rozehřátého oleje vmícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za míchání udržujeme na pokraji varu a dosolíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, na ně rozprostřeme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.Další recepty:
Špagety Aglio olio e peperoncino s feferonkami.
Těstoviny s tuňákem z konzervy.
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Kotlety na šlehačce pečeme v předem vyhřáté troubě.
Těstoviny s houbami čerstvými nebo mraženými.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny - česnek oloupeme...
Boloňské špagety jsou klasika světové kuchyně.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Smetanové tagliatelle posypané parmezánem.
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Ochutnejte jídlo skvélé chuti, které vám přináší recept těstoviny se špenátem.