Recepty > těstoviny > těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g těstovin, 200 g tuňákové konzervy v oleji (nejlépe kousky, ne drcené maso), 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno, 5 sušených rajčat, 1 lžička sušeného česneku a sušeného oregana, 4 lžíce smetany na vaření nebo ke šlehání, 1 ančovička (není nutná), sůl
Recept na přípravu:
Těstoviny uvaříme al dente, slijeme a část vody si schováme (zhruba necelý decilitr).
Na rozehřátém oleji osmažíme cibulku, až lehce zrůžoví a přidáme sušená rajčata. Po 30 sekundách vmícháme odkapaného tuňáka, nasekanou ančovičku a asi 2 lžíce oleje z konzervy. Prohřejeme, přilijeme smetanu a koření, pak vodu z těstovin a odstavíme. Pro zpestření můžeme přidat i černé nebo zelené olivy či kapary.
Další recepty:
Boloňské těstoviny podáváme přelité.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Boloňské špagety jsou klasika.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Treska s rajčaty kterou přelijeme šťávou.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Hlíva s těstovinami dušená doměkka.
Těstovinový salát s tuňákem a zakysanou smetanou kterou jej přelijeme.
Smetanová omáčka s tuňákem a limetkou.
Halušky se zelím a uzeným masem necháme ještě chvíli přejít varem.
Anglický borůvkový koláč podáváme poprášený moučkovým cukrem.
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty.