Recepty > vegetariánské > tempeh s tarhoňou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
tarhoňa, olivový olej, 1 smažený tempeh, 1 velká cibule, 1 velká mrkev, 2 stroužky česneku, 1 lžička solčanky, 1 střední cuketa, přírodní sojová omáčka dle chuti, zelená petrželka
Postup přípravy:
Na olivovém oleji restujeme nadrobno pokrájenou cibulku, česnek, nadrobno nakrájený tempeh, postupně přidáváme najemno nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cuketu, lžičku solčanky, zlehka orestujeme. Přidáme 1,5 hrnku tarhoni. Směs ještě zasucha orestujeme, až začne tarhoňa vonět a trochu růžovět, pak zalejeme 3 hrnky horké vody, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni pozvolna 10 minut dusíme. Nemícháme a dáme na půl hodiny do peřin dojít. Po této době ji vrátíme na plamen, vmícháme 5 lžic sojové omáčky a na pánvi několikrát promícháme. Vmícháme zelenou petrželku.
Další recepty:
Recept na sojové mléko z bobů.
Cibulová omáčka s těstovinami..
Kvasnicová polévka se zavářkou.
Slané koláče z listového těsta se zeleninou ozdobíme proužky nakrájeného sýra.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Listové těsto a recepty z něj.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Cukeťák na plech pečeme do zezlátnutí.
Polévka z cizrny kterou posypeme sekanou petrželkou.
Česnečka recept na přípravu.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Cibulová polévka se sýrem kterou zasypeme strouhaným sýrem.
Nakládaný hermelín
Dozvíte se zde, jak se připravuje tempeh s tarhoňou a recept na jeho přípravu.