Recepty > polévky > telecí vývar s knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
na vývar: zbytky, kosti, chrupavky, nebo nožička z telecího masa, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 1 cibule, kousek celeru, 2 mrkve, 1 malá petržel, 3 stroužky česneku, 1 rajče, 1 lžíce rajčatového protlaku, libeček, pažitka, sůl
Knedlíčky: obrané telecí maso, 1 vejce, proužek másla, tavený sýr s ementálem, petrželka, strouhanka, sůl
nudličky nebo jiné drobné těstoviny
Recept na přípravu:
Několik hodin táhneme vývar z masa, koření, rajčete, protlaku a soli, průběžně doléváme trochou vodou, aby se nám vývar nevyvařil. Poté jej přecedíme a přidáme nakrájenou zeleninu, libeček a vaříme do změknutí zeleniny. Mezitím si připravíme knedlíčky: v misce utřeme maso s máslem, sýrem a vejcem, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, sůl a takové množství strouhanky, aby nám šly vytvarovat knedlíčky. Když zeleninka změkne, zavaříme knedlíčky spolu s těstovinami, 5 minut povaříme a vypnuté necháme dojít, nakonec přidáme nasekanou pažitku.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem - kysané zelí překrájíme...
Rajská omáčka s masovými kuličkami z mletého masa.
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou a zelím.
Rychlá rajská polévka s jemnou chutí šlehačky.
Babiččina bramboračka s květákem.
Kuřecí polévka - kuřecí křídla vložíme do hrnce...
Telecí ragú s chřestem podáváme s rýží jako přílohou.
Kuřecí vývar s drobením - stehna omyjeme...
Rajská omáčka z rajčatového protlaku.
Telecí polévka
Ochutnejte recept telecí vývar s knedlíčky.