Recepty > polévky > sýrové nočky s petrželkou do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vejce, 3 plné lžičky hladké mouky, 30 g tvrdého sýra (ementál, eidam apod.), 1 lžička sekané zelené petrželky
Recept na přípravu:
Vejce vidličkou rozšleháme, přidáme hladkou mouku, najemno nastrouhaný sýr a sekanou zelenou petrželku. Mokrou lžičkou vykrajujeme nočky a krátce v polévce povaříme.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Rajská omáčka z protlaku.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kapání do polévky
Sýrové nočky s petrželkou do polévky mají své chuťové kouzlo.