Recepty > polévky > sýrová polévka na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 ml vývaru, 1 světlá bageta, 200 ml bílého vína, 200g sýru ementál (primátor, madeland), hrst listového špenátu, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Vývar přivedeme k varu, přidáme na kostičky nakrájenou bagetu a povaříme 10 minut. Odstavíme z plotýnky a dohladka rozmixujeme ponorným mixérem, případně prolisujeme. Opět ohřejeme, přilijeme víno, přidáme jemně nastrouhaný sýr a umícháme hladký krém. Na poslední minutu varu vložíme hrst listového špenátu.
Na rozpálenou pánev vhodíme na plátky nakrájenou slaninu a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, opečeme dokřupava a touto směsí zdobíme jednotlivé porce polévky.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem - kysané zelí překrájíme...
Rajská omáčka s masovými kuličkami z mletého masa.
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou a zelím.
Sýrová polévka z kostiček měkkého sýra.
Babiččina bramboračka s květákem.
Kuřecí polévka - kuřecí křídla vložíme do hrnce...
Sýrová roláda z lučiny a eidamu.
Kuřecí vývar s drobením - stehna omyjeme...
Rajská omáčka z rajčatového protlaku.
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Telecí polévka
Ochutnejte recept sýrová polévka na víně.