Recepty > hovězí maso > svíčková omáčka z hovězího zadního
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg hovězího zadního masa (špička), špek, 2 cibule, 3 větší mrkve, 2 kořenové petržele, polovina menšího celeru, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky jalovce, 5 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy, olej, sůl, smetana 12%, ocet
Postup přípravy:
Omyté a osušené hovězí maso prošpikujeme na silnější proužky nakrájeným špekem. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáčku a na nakrájenou zeleninu položíme maso (nesolíme ho), přidáme koření a takto připravené maso necháme v chladu za občasného obrácení 1-2 dny uležet.
Poté maso krátce ze všech stran osmahneme na oleji, aby se zatáhlo a osolíme jej. Zeleninu osmahneme na zbytku oleje po mase, maso vrátíme k zelenině, podlijeme horkou vodou a v rozehřáté troubě pečeme nejprve zakryté, poté bez poklice. Podle potřeby maso obracíme a podléváme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou. Zeleninu rozmixujeme, vložíme do hrnce, přidáme potřebné množství vařící vody, můžeme dosolit a přidat lžičku cukru. Omáčku prohřejeme. Na závěr přilijeme celý kelímek smetany a podle chuti trochu přikyselíme octem.
Maso nakrájíme a podáváme s houskovým knedlíkem zalité omáčkou. Zdobíme plátkem citronu, kopečkem šlehačky a brusinkami.
Další recepty:
chilli con carne, bamie, hovězí plátky na houbách, hovězí guláš, ptáčky se zeleninou, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí na česneku, segedínský guláš, ruský boršč, býčí žlázy na másle, svíčková omáčka na smetaně, hovězí steaky, guláš z býčích žláz, hovězí plátky, hovězí s pórkovou omáčkou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.