Recepty

Recepty > rajčata > sušená rajčata

Sušená rajčata

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 kg masitých rajčat, mořská sůl

Postup přípravy:

Rajčata omyjeme, osušíme a přepůlíme. Pokud máme rajčata hodně vodnatá, vykrojíme z nich i dužinu se semínky. Plech vyložíme pečicím papírem a na dno nasypeme silnou vrstvu soli (můžeme vynechat). Rajčata klademe na plech vedle sebe slupkou dolů. Troubu rozehřejeme na 90 °C. Dvířka necháme trochu pootevřená, aby mohla vlhkost odcházet a rajčata se nezahřála příliš (přebytečnou tekutinu navíc nasaje sůl). Po 5-6 hodinách jsou rajčata suchá.

Recepty na další jídla:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Dietní boloňské špagety na které se hodí strouhaný parmezán.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Rajská polévka s těstovinami které při podávání rozdělíme do polévky na talířích.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Rajčatová marmeláda

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo sušená rajčata.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.