Recepty > rajčata > sterilovaná rajčata
Suroviny potřebné pro přípravu:
rajčata
Postup přípravy:
Rajčata omyjeme, vykrájíme dřevnaté stopky a nakrájíme je na kousky. Krájenými rajčaty naplníme sklenice. Klidně je pořádně stlačíme, čím víc rajčat se do sklenice vejde, tím lépe. Nemusíme používat žádné koření ani cukr nebo sůl, sterilovaná rajčate ve vlastní šťávě tak budeme moci využít na jakýkoli pokrm. Sklenice zavřeme a klasickým způsobem sterilujeme v zavařovacím hrnci přo 90 °C asi 30 minut. Takto připravená sterilovaná rajčata vydrží jeden až dva roky.
Recepty na další jídla:
Dietní boloňské špagety na které se hodí strouhaný parmezán.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Rajská polévka s těstovinami které při podávání rozdělíme do polévky na talířích.
Rajčatová marmeláda
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo sterilovaná rajčata.