Recepty > omáčky > špíz ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g zvěřiny, možno i z vepřového, 6 větších žampionů, 3 červené cibule, sůl
Marináda: 100 ml kvalitního červeného vína, 1 polévková lžíce oleje, čerstvý tymián, 6 utlučených kuliček jalovce
Brusinková omáčka: sklenka brusinek, polévková lžíce sójové omáčky, 100 ml kvalitního červeného vína, šťáva z 1/2 pomeranče
Jak připravit tento recept:
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na osminky a žampiony na čtvrtky. Maso naložíme alespoň na hodinu do marinády, kterou připravíme z uvedených surovin. Mezitím si na rozehřátém oleji mírně osmahneme žampiony, maso vyjmeme z marinády, osolíme a napichujeme na špízové jehly nebo špejle střídavě s cibulí a žampiony. Špízy opečeme ze všech stran na rozpálené pánvi s trochou oleje, pak je vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přilijeme víno, zbytek marinády, šťávu z pomeranče, sójovou omáčku a přidáme brusinky. Vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne do požadované konzistence.
Další recepty:
chřestovo žampionová omáčka s vajíčkem, znojemská omáčka s vepřovou kýtou, rajská omáčka, žampionová omáčka, kuřecí špíz bez jehly, majonéza, žampionová polévka, zelné závitky, kuře na paprice, kyselá houbová omáčka, znojemská omáčka, vepřová panenka na víně, kuře s hořčično medovou omáčkou, bílá polévka s vajíčkem
Dobrou chuť vám přeje špíz ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou.