Recepty > hovězí maso > španělské ptáčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky hovězího zadního masa, sůl, pepř, plnotučná hořčice, slanina, 2 natvrdo uvařená vejce, kyselá okurka, měkký salám, brambor (může být ale nemusí), olej, 1 větší cibule, hladká mouka, smetana 12%, nit nebo provázek
Postup přípravy:
Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na ne zcela tenké plátky, které naklepeme od středu do stran. Osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, na každý plátek masa položíme plátek slaniny, polovinu vařeného vejce, podélně ukrojený plátek okurky a hranolek měkkého salámu. Kdo chce, může přidat ještě hranolek syrové brambory. Plátky srolujeme a pevně ovážeme nití nebo provázkem.
V pekáčku rozpálíme trochu oleje, na kterém ptáčky ze všech stran opečeme. Poté ptáčky vyjmeme a do výpeku přidáme trochu pokrájené slaniny, necháme ji trochu osmahnout, přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Vrátíme ptáčky, podlijeme horkou vodou, přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby. V průběhu pečení ptáčky podle potřeby podléváme. Před dokončením ptáčky odkryjeme, aby získaly pěknou barvu. Jakmile ptáčky změknou, vyjmeme je a do šťávy přidáme lžíci mouky rozmíchané v troše vody, 2 lžičky plnotučné hořčice a omáčku chvíli zlehka povaříme. Podle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec přidáme trochu smetany, kterou už nevaříme - smetanu přidáme po dovaření.
Další recepty:
chilli con carne, svíčková omáčka z hovězího zadního, hovězí plátky na houbách, hovězí guláš, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí na česneku, segedínský guláš, ruský boršč, býčí žlázy na másle, svíčková omáčka na smetaně, hovězí steaky, guláš z býčích žláz, hovězí plátky, hovězí s pórkovou omáčkou, ptáčky se zeleninou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.