Recepty

Recepty > polévky > slepičí polévka s žampiony

Recept - Slepičí polévka s žampiony

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 slepice, 2 menší celery, 1 mrkev, petržel, 100 g žampionů, houbový bujón, sůl, několik zrnek celého pepře, mletý zázvor, zelená petrželka, domácí nudle

Postup přípravy:

Slepici rozporcujeme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme. Během vaření sbíráme pěnu tvořící se na povrchu. Když je slepice zpola uvařená, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené žampiony, houbový bujón a sůl. Koření a zelenou petrželku svážeme do čistého hadříku a vložíme do polévky. Vaříme, až maso zcela změkne.

Ve slané vodě uvaříme domácí nudle a scezené je vkládáme do hotové polévky.

Další recepty:
boršč s klobásou, sýrová polévka, ruský boršč, polévka česnečka, koprová kulajda, česnečka, kuřecí vývar s noky, krabí polévka, gulášová polévka, čočková polévka, podzimní polévka, mléková polévka, hamburská omáčka, zelňačka s klobásou

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.