Recepty > polévky > slepičí polévka s žampiony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 slepice, 2 menší celery, 1 mrkev, petržel, 100 g žampionů, houbový bujón, sůl, několik zrnek celého pepře, mletý zázvor, zelená petrželka, domácí nudle
Postup přípravy:
Slepici rozporcujeme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme. Během vaření sbíráme pěnu tvořící se na povrchu. Když je slepice zpola uvařená, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené žampiony, houbový bujón a sůl. Koření a zelenou petrželku svážeme do čistého hadříku a vložíme do polévky. Vaříme, až maso zcela změkne.
Ve slané vodě uvaříme domácí nudle a scezené je vkládáme do hotové polévky.
Další recepty:
boršč s klobásou, sýrová polévka, ruský boršč, polévka česnečka, koprová kulajda, česnečka, kuřecí vývar s noky, krabí polévka, gulášová polévka, čočková polévka, podzimní polévka, mléková polévka, hamburská omáčka, zelňačka s klobásou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.