Recepty > kuře > slepice na paprice
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
polovina slepice, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, trochu oleje, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl
Postup přípravy:
Polovinu slepice uvaříme doměkka v osolené vodě. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme papriku, zamícháme, zalijeme slepičím vývarem a přivedeme k varu. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko přilijeme do vývaru, promícháme a 5-10 minut povaříme. Slepičí maso obereme z kostí, nakrájíme na kousky a vložíme do omáčky. Podle chuti přisolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Další jídla:
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme podle návodu na balení.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Svíčková omáčka na smetaně - maso prošpikujeme, osolíme, posypeme nakrájenou cibulí...
Kuřecí stehna na zelí opečeme do křupava.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci ochutíme citronem.
Kuřecí nudličky s rýží naložíme a druhý den usmažíme na oleji.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou dochutíme vegetou.
Grilovaná krkovice z každé strany přibližně 12 minut.
Vepřové kotlety na paprice podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa.
Kuřecí špíz
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm slepice na paprice.