Recepty

Recepty > polévky > silvestrovská půlnoční polévka

Silvestrovská půlnoční polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g uzeného bůčku, 2 litry vody, 1000 g kysaného zelí, 2 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, kmín, 3 bobkové listy, 100 g slaniny, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, mletý černý pepř, majoránka, kostka zeleninového bujónu, Vegeta, kysaná smetana

Recept na přípravu:

Libový uzený bůček vaříme ve vodě do poloměkka. Naběračkou stáhneme mastnotu a do vývaru přidáme kysané zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, trochu kmínu a bobkový list. Vaříme, až jsou maso a zelí měkké. Na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, kterou zasypeme lžící mleté sladké papriky. Zamícháme a spolu s nakrájeným uzeným masem vložíme do polévky. Vaříme a mícháme, podle chuti přidáme sůl, mletý černý pepř, majoránku, kostku bujónu a Vegetu. Na talíři doplníme polévku lžící kysané smetany. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Další recepty:
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou nakonec posypeme koriandrem.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Rajská omáčka z protlaku.
Silvestrovská polévka

Recepty
Motto

Silvestrovská půlnoční polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.