Recepty > hovězí maso > segedínský guláš z hovězí kližky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg hovězí kližky, 1 cibule, 2 lžíce sádla, mletá sladká paprika, sůl, mletý černý pepř, 1 sklenice kyselého zelí, jíška, majoránka, 1 kelímek smetany
Postup přípravy:
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme zpěnit na rozehřátém sádle. Poté přidáme mletou papriku, kterou necháme chvíli restovat, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme chvíli restovat, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. V této chvíli přidáme kyselé zelí, které jsme propláchli a pokrájeli na kratší kousky. Pokračujeme ve vaření a když zelí změkne, zahustíme guláš jíškou, ochutíme majoránkou a zjemníme trochou smetany.
Další recepty:
Hovězí polévka z kýty s bramborem.
Guláš z býčích žláz které rozkrojíme, očistíme od kanálků a vložíme na 2 hodiny do mléka.
Segedínský guláš - nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji nebo sádle...
Gulášová polévka s brambory.
Chili con Carne je klenot mexické kuchyně.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Španělské ptáčky ze silnějších plátků masa.
Hlíva s těstovinami různého tvaru.
Hovězí polévka s mletým masem a polévkovou zeleninou.
Guláš z kližky na červeném víně s feferonkou nebo chilli.
Falešná dršťková polévka
Uvařte si segedínský guláš z hovězí kližky, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.