Recepty > polévky > ruská slepičí polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 slepice, kuličky černého pepře, sůl, 1/2 mrkve, 1/2 petržele, kousek celeru, 1 cibule, 1 salátová okurka, 1/5 kostky másla, 4 lžíce kyselé smetany, 1 citron
Postup přípravy:
Očištěnou a umytou slepici rozdělíme na čtvrtky, vložíme do vody, přidáme několik kuliček černého pepře, sůl a vaříme do poloměkka. Poté přidáme očištěnou kořenovou zeleninu. Cibuli a okurku oloupeme, pokrájíme, podusíme na másle a přidáme do polévky. Dovaříme a rozdělíme do hlubokých talířů. Do každého talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Další recepty:
řecká čočková polévka, česnečka s hermelínem, květáková polévka, čočková polévka se zeleninou, žampionová polévka, jablečný závin, zelňačka s cizrnou, kuřecí polévka s kukuřicí, tvarohová žemlovka, česnečka, žampionový krém, dršťková polévka, italská zeleninová polévka minestrone
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.