Recepty > polévky > ruská polévka boršč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g kostí, 500 g hovězího masa, 1 uzené koleno, sůl, 50 g másla, červená řepa, 1 velký brambor, kousek celeru, 1 mrkev, polovina petržele, 200 g kysaného zelí, 1 cibule, hrst šťovíku, 2 dl kysané smetany, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce mouky, bobkový list, zelená petrželka, cukr a podle chuti ocet
Recept na přípravu:
Maso a kosti uvaříme do měkka. Na rozehřátém másle podusíme pokrájenou zeleninu kromě šťovíku, poté přidáme nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme a přidáme koření. Vaříme až je vše měkké. Nakonec přidáme protlak, jemně pokrájený šťovík a zahustíme smetanou s rozkvedlanou lžící mouky. Posypeme jemně sekanou petrželkou.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Pyré z cizrny necháme odležet.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme provařit.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Cuketová polévka s brambory a hráškem.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Rajčatová polévka z pyré
Ochutnejte recept ruská polévka boršč.