Recepty > kuře > rizoto z drůbků se zeleninou
Potřebné suroviny:
200 g rýže, sůl, 1/2 lžičky kari koření, voda, 30 g Hery, 200 g uvařených drůbků ze slepice nebo kuřete, 40 g slaniny, 1 cibule, sůl, 50 g eidamu nebo jiného tvrdého sýra, pažitka
Postup přípravy:
Rýži přebereme, v horké vodě propláchneme, vložíme do kastrolku, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme sůl, kari koření a tuk. Pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Zvlášť rozškvaříme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji jen zpěnit a doplníme na malé kousky překrájenými drůbky i masem, osmažíme a zlehka vmícháme pomocí dvou vidliček do hotové rýže. Podle chuti dokořeníme. Na talířích podáváme posypané strouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou pažitkou.
Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Italské rizoto s houbami s nasekanou petrželovou natí
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Kari rizoto
Recept na přípravu jídla rizoto z drůbků se zeleninou přináší na talíř svoji chuť.