Recepty > omáčky > ravioli se žampiony a omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 200g hladké mouky, 100g krupice, 100 ml mléka, 1 vejce, 3 žloutky, 3 lžice oleje, 1 lžička soli
Náplň: 250g žampionů, 150g zakysané smetany, 1 cibule, 3 lžíce nastrouhaného parmezánu, 2 lžíce nasekané petrželky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, sůl, pepř, olivový olej
Omáčka: 250g žampionů, 1 smetana, 300ml mléka, hladká mouka, sůl
Jak připravit tento recept:
Smícháme všechny nahoře vypsané suroviny a vypracujeme těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout. Na rozehřátém olivovém oleji osmaheme dozlatova cibuli a očištěné žampiony, vysypeme na papírový ubrousek, aby se veškerá tekutina vsákla a žampiony zůstaly suché. Vložíme je do misky, přidáme zakysanou smetanu, parmezán, tymián, petrželku, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme chvilku odpočinout. Na omáčku očistíme žampiony a na trošce oleje osmahneme. Zalijeme mlékem, povaříme, dolijeme smetanou a necháme chvilku povařit. Osolíme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Těsto vyndáme z lednice, rozválíme na plát silný 2-3mm a vykrajujeme kolečka. Doprostřed vkládáme náplň a překlopíme. Okraje stiskneme a vidličkou stlačíme okraje. Vložíme do osolené vařící vody, ve které vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch.
Na talíři ravioli polijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.
Další recepty:
chřestovo žampionová omáčka s vajíčkem, rajská omáčka, žampionová omáčka, kuřecí špíz bez jehly, majonéza, žampionová polévka, kuře na paprice, kyselá houbová omáčka, znojemská omáčka, vepřová panenka na víně, žampionová omáčka se smetanou, bílá polévka s vajíčkem, znojemská omáčka s vepřovou kýtou, špíz ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Dobrou chuť vám přejí ravioli se žampiony a omáčkou.