Recepty > polévky > rajská polévka se sýrem panýr
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 dl čerstvého panýru (indický sýr) nakrájeného na 1,5 cm kostičky, 2 lžíce cizrnové nebo celozrné mouky, 120 ml ghí nebo oleje na smažení, 1 lžička indického kmínu, 250 ml rajské pasty, 1/8 lžičky chilli, 1/4 lžičky kurkumy, 650 ml vody nebo vývaru se zeleniny, 1/2 lžička soli, 1/8 lžičky pepře, 2 lžíce sekaného zeleného koriandru nebo petržele
Recept na přípravu:
Kostičky indického sýru panýr poprašte moukou nebo Solamylem a nechte oschnout. Rozehřejte ghí nebo olej na smažení. Opatrně smažte panýr, aby byl zlatý a křupavý. Osmažené kostičky vyndejte a nechte okapat. Osmažte kmín, přidejte rajskou pastu, chilli, kurkumu a vařte 3-4 min. Přidejte ostatní ingredience a smažený panýr a přiveďte do varu. Snižte plamen a vařte přikryté 10-12 minut. Pokud je polévka příliš řídká, můžete ji zahustit lžičkou Solamylu rozmíchaného v trošce vody.
Další recepty:
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Cuketová polévka se sýrem kterým ji posypeme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Rajská polévka s těstovinami různého tvaru.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky a vegetou pro dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Tortellini se sýrem a houbami těstoviny přimícháme do omáčky.
Rajská polévka s rýží
Ochutnejte recept rajská polévka se sýrem panýr.