Recepty > polévky > rajská polévka posypaná sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g čerstvých rajčat, 1,25 litru vývaru z masoxu, 80 g strouhaného tvrdého sýra, 1 menší cibule, 2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, sladká paprika, rajčatový protlak
Recept na přípravu:
Rajčata pokrájená na kousky rozvaříme a prolisujeme přes síto. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zředíme vývarem a dobře provaříme. Přidáme rajčatový protlak, sůl, koření a polovinu sýra. Polévku prohřejeme a podáváme posypanou zbytkem strouhaného sýra.
Další recepty:
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Rajská polévka s těstovinami různého tvaru.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Cuketová polévka se sýrem kterým ji posypeme.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky a vegetou pro dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Tortellini se sýrem a houbami těstoviny přimícháme do omáčky.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Rajčatová polévka s cuketou
Ochutnejte recept rajská polévka posypaná sýrem.