Recepty podle kterých můžete připravit polévky.
Gulášová polévka z hovězího masa a na kostičky nakrájeného bramboru, který vaříme, dokud nezměkne.
Telecí polévka - rozpálíme olej...
Telecí polévka z mletého masa umletém na masovém strojku.
Vločková polévka - ovesné vločky vložíme do hrnce...
Jednoduchá vločková polévka s jednoduchou přípravou.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami - do 1,5 litru vody vložíme kostku masoxu.
Sýrová polévka s knedlíčky z mletého masa a kuličkami hrášku.
Krémová bramboračka se žampiony - brambory nakrájíme na kostičky, které vložíme do osolené vody...
Polévka z kadeřávku zjemněná mlékem.
Polévka z kapusty a slaniny.
Kedlubnová polévka s rýží podáváme s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Krémová rybí polévka - do osolené vody vložíme ořezky z kapra...
Vajíčková polévka s kořenovou zeleninou a pórem.
Uzený vývar se zeleninou a hlívou ústřičnou.
Smetanový vývar z uzených žebírek se zeleninou.
Vývar s pohankou a kroupami s kousky uzeného masa.
Uzený vývar s luštěninami - při podávání přidáme na talíři do vývaru kousky uzeného masa.
Uzený vývar s kroupami, kořenovou zeleninou a cibulí.
Uzený vývar s brambory a kroupami - do studené vody vložíme uzené kosti s celým pepřem...
Uzený vývar s houbami a krupicovou zavářkou - při podávání rozdělíme do talířů houby, nakrájené uzené maso, přelijeme vývarem a hustě posypeme pažitkou.
Uzený vývar s hraškou - do hlubokých talířů vložíme nudle, na kostičky nakrájené uzené maso, přelijeme teplým vývarem.
Uzený vývar s krupicí.
Králičí polévka s nudlemi a knedlíčky - králičí hlavu, zbytky králíka...
Tyrolské knedlíčky do polévky jsou tradičním pokrmem v alpské oblasti s německý mluvícím obyvatelstvem.
Tyrolská bramboračka zalitá mlékem.
Tukožroutská polévka - na redukci váhy jíme jídelníček složený pouze z tukožroutské polévky asi týden.
Polévka ze tří druhů zeleniny - fazolí, kedlubny a hlávkového zelí.
Koprová polévka kterou při podávání ozdobíme rozpůleným natvrdo uvařeným vejcem.
Křenová polévka - do nálevu z kyselého zalí vložíme nadrobno nakrájené hovězí maso.
Mrkvová polévka z vývaru s vajíčkem.
Pórková polévka s vajíčkem - při podávání ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Špenátová polévka z mraženého špenátu se smetanou a vaječným žloutkem.
Polévka zelňačka - na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou zeleninu.
Chlebová polévka se sýrem - vložíme plátky chleba, které střídavě proložíme plátky sýra.
Sýrový vývar z hovězího masa - do polévkové mísy nastrouháme sýr.
Rychlá rybí polévka po francouzsku s rajčaty a kořením.
Maďarská polévka ze dvou druhů masa - hovězího a kuřecího.
Pórková polévka s taveným sýrem po srbsku.
Valašská kyselica z brambor, kyselé smetany a mléka.
Polévka z droždí které osmažíme dorůžova.
Zeleninová polévka se slaninou - na kostičky pokrájenou anglickou slaninu rozškvaříme.
Celestýnské nudle - smícháme mléko, vejce, mouku a špetku soli...
Drůbeží polévka s droby zavařená vajíčkem.
Drůbeží vývar - drůbeží kostry a drůbky vložíme do osolené vody.
Boršč z hovězího a vepřového masa které zalijeme osolenou vodou a dáme vařit.
Polévka kulajda ze sušených hub.
Zelná polévka s klobásou - na kostičky nakrájené brambory vložíme do osolené vody...
Květáková polévka se zásmažkou z hladké mouky.
Mrkvovka s rýží kterou zjemníme malým kouskem másla.
Banánová polévka z banánů a mléka.
Polévky 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30