Recepty podle kterých můžete připravit polévky.
Kmínová polévka z vepřového žebírka které osmažíme dozlatova.
Polévka z mletého masa se zeleninou s rozšlehaným vajíčkem.
Smetanová bramboračka s houbami, kmínem a koprem.
Kapustová polévka se slaninou a brokolicí.
Kulajda s koprem a vejci rada pro přípravu: když ocet ohřejeme, můžeme ho použít i do vařicí polévky, která se nesrazí.
Brokolicová polévka z vývaru - podáváme s na kostičky nakrájenou a osmahlou houskou.
Zelná polévka s brambory a uzeným masem.
Smetanová polévka s houbami a brambory.
Cibulačka z hovězího vývaru - při podávání nalijeme do talíře, nasypeme na kostičky nakrájený a orestovaný chléb a posypeme strouhaným sýrem.
Špenátová polévka je zahuštěná a současně zjemněná smetanou s rozkvedlaným vajíčkem.
Špenátová polévka z listového špenátu, lze i z mraženého.
Vietnamská polévka z hovězího masa s rýžovými nudlemi - originální vietnamský způsob podávání je ve velké míse.
Drůbková polévka s houbami a zeleninou.
Kmínová polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželí.
Bramborová polévka se sušenými houbami a zeleninou oživíme česnekem.
Sýrový vývar vytvoříme z taveného sýru.
Fazolová polévka s uzeným masem.
Švestková polévka se skořicí a škrobovou moučkou.
Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Polévka z hub s nadrobno pokrájenou zeleninou.
Zeleninový boršč připravíme z brambor, mrkve, petržele, bílého zelí, červené řepy, rajčatového protlaku a česneku.
Polévka z pórku s černým chlebem který nakrájíme na kostičky a osmahneme.
Zeleninový krém z rozmixované zeleniny, brambor a mléka.
Smetanová česneková polévka - rozehřejeme máslo, přidáme hledkou mouku...
Jednoduchá rajská polévka je rychle připravena.
Hovězí vývar se zeleninou - hovězí žebra vložíme do hrnce...
Kuřecí čínská polévka s houbami - kuřecí maso vložíme do hrnce...
Polévka z kapra s nočky zavařenými ke konci vaření.
Polévka z rybích hlav - rybí hlavy vložíme do litru a půl vody...
Domácí nudle do polévky podle tradičního receptu.
Játrové knedlíčky do polévky ve které se poté zavářejí.
Zeleninový vývar po asijsku můžeme použít jako základ mnoha jiných polévek i omáček.
Bramboračka zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli...
Slepičí vývar s vajíčkem - vývar ze slepice přecedíme.
Celerová polévka s vločkami a kmínem - při podávání ji ozdobíme na talíři bylinkami.
Zeleninová polévka se smetanou a vločkami - dochutíme bílým pepřem a solí.
Polévka z ovesných vloček a vajíčka.
Polévka z ovesných vloček a mrkve na anglické slanině.
Polévka z ovesných vloček a hub s fazolovými lusky.
Polévka z ovesných vloček s vejcem při podávání ozdobená nakrájenou zelenou částí jarních cibulek.
Polévka z ovesných vloček pro děti v hrnci necháme rozpustit máslo...
Polévka z ovesných vloček s mlékem je zjemněná mlékem se zašlehaným vajíčkem.
Vietnamské nudle s hovězím masem rýžové nudle pho.
Sýrová polévka s mletým masem a brokolicí.
Vepřový vývar s kroupami a kořenovou zeleninou.
Jemné játrové knedlíčky do polévky vytvarujeme a zavaříme.
Králičí polévka se smetanou - do studené vody vložíme králičí maso.
Krémová vánoční polévka z ryb kterou podáváme s na kostky nakrájenými a na másle zlehka osmaženými houskami.
Staročeská vánoční polévka z ryb - hlavy a vnitřnosti vložíme do osolené vody.
Vánoční kapří polévka - kapří hlavy a zvlášť vnitřnosti uvaříme v osolené vodě.
Polévky 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30