Recepty > polévky > pyré z cizrny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 plechovka předvařené cizrny, 1-2 stroužky česneku, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, vývar, sůl
Recept na přípravu:
Do větší mísy nasypeme scezenou a propláchnutou cizrnu. Přidáme trochu vývaru, pokrájené stroužky česneku, olivový olej, lžíci citrónové šťávy a trochu soli. Pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme dohladka a uložíme v chladu, kde necháme pyré z cizrny odležet.
Další recepty:
Zeleninový krém s mlékem.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Cuketová polévka s brambory a hráškem.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme provařit.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Zelňačka s fazolemi a šlehačkou.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Polévka z cizrny hodinu povařená.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Rajčatová polévka z pyré
Ochutnejte recept pyré z cizrny.