Recepty > polévky > pravý ukrajinský boršč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g libovějšího vepřového boku, mrkev, 1 větši červená řepa, 1 cibule, 2-3 brambory, 300 g čerstvého zeli, rajský protlak nebo 2 čerstvá rajčata, sůl, mletý pepř, bobkový list, polévkové kořeni, olej, zakysaná smetana, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Do hrnce dáme vařit na kousky nakrájené maso, po chvíli vložíme na kostičky nakrájené brambory a nadrobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a na mírném ohni vaříme, přidáme bobkový list a polévkové koření. Zvlášť si ve slupce uvaříme červenou řepu, kterou poté nastrouháme na větším struhadle a přidáme na pánev, kde předtím zpěníme cibulku a nastrouhanou čerstvou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, 2 lžíce zakysané smetany a krátce podusíme. Nakonec obsah pánve přidáme ke směsi v hrnci, ještě 7-10 minut povaříme a můžeme podávat. Při podávaní přidáme do talíře lžíci smetany a ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Další recepty:
Zeleninový krém s mlékem.
Pyré z cizrny necháme odležet.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Cuketová polévka s brambory a hráškem.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme provařit.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Rajčatová polévka z pyré
Ochutnejte recept pravý ukrajinský boršč.