Recepty > polévky > polévka z uzené ryby
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
450 g uzené ryby, 1 bobkový list, 850 ml mléka, 25 g másla, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 červená paprika, 130 ml vína, 230 g moučných brambor, 100 g mražených kukuřičných zrn, sůl a pepř na dochucení
Recept na přípravu:
Uzenou rybu vložíme do hrnce a zalijte mlékem. Přidáme bobkový list, uvedeme do varu a deset minut povaříme. Poté rybu vyjmeme, maso rozdělíme vidličkou na lupínky a mléko přecedíme. V hrnci osmahneme na rozehřátém másle nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmahneme, přisypeme česnek a kousky papriky a společně smažíme ještě pět minut. Poté směs zalijeme vínem a za stálého míchání necháme téměř všechnu tekutinu odpařit. Do hrnce přidáme brambory a sladkou papriku, zalijeme přecezeným mlékem, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, plamen stáhneme, polévku přikryjeme poklicí a čtvrt hodiny mírně vaříme. Poté přisypeme kukuřici a prováříme ještě pět minut. Polévku odstavíme a vmícháme rybí maso.
Další recepty:
Polévka z mraženého hrášku podávaná s čerstvým pečivem.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Zeleninová polévka se zelím a rozšlehanými vejci, která necháme v polévce srazit.
Ryby nakládané na kyselo necháme odležet.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Polévka cibulačka se sýrem
Ochutnejte recept polévka z uzené ryby.