Recepty > polévky > polévka z červené čočky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
250 g červené čočky, olej, 1 cibule, zeleninový bujon, 3 brambory, 1 mrkev, 2 lžíce smetany, sůl, pepř
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji osmahnneme najemno nakrájenou cibuli. Přisypeme červenou čočku a krátce podusíme. Poté přilijeme vodu, přidáme kostku zeleninového bujonu, na kostičky nakrájené brambory a mrkev a 15 minut vaříme. Když začne obsah hrnce houstnout, odstavíme z plotny a rozmixujeme ponorným mixerem. Nakonec do polévky vmícháme smetanu, osolíme, opepříme, zamícháme a můžeme podávat.
Dobrou chuť u polévky z červené čočky.
Další recepty:
česnečka s masovou rýží, sýrová polévka, kmínová polévka, pařížská cibulová polévka, kuřecí česnečka, ruský boršč, česnečka, rychlá bramborová polévka s česnekem, cibulová polévka, čočková polévka, krkonošský boršč, zeleninová dietní polévka, zeleninová polévka, květáková polévka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.