Recepty > polévky > podzimní polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
100 g libového hovězího masa, olej, 1 dcl červeného vína, 2 stroužky česneku, 50 g mrkve, 50 g brokolice, 50 g celeru, 50 g pastináku, nové koření, bobkový list, majoránka, 50 g květáku, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, bazalka, polévkové koření, zelená petržel
Postup přípravy:
Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozpálený olej, krátce osmahneme, zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme víno, česnek, nadrobno nakrájenou mrkev, celer a pastinák, nové koření, bobkový list a majoránku. Přikryjeme pokličkou a vaříme 40 minut. Poté přidáme nakrájený květák, lžíci rajčatového protlaku a pokračujeme ve vaření do změknutí všech surovin. Nakonec přidáme sůl, pepř, bazalku a polévkové kaření dle chuti a odstraníme z polévky vyvařený česnek, kuličky nového koření a bobkový list.
Podzimní polévku nalijeme na talíře a ozdobíme nadrobno pokrájenou petrželkou.
Další recepty:
zelňačka s klobásou, boršč s klobásou, sýrová polévka, ruský boršč, polévka česnečka, koprová kulajda, česnečka, kuřecí vývar s noky, krabí polévka, gulášová polévka, čočková polévka, hořčičná polévka, mléková polévka, hamburská omáčka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.