Recepty > kuře > plátky na harisse
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí prsní řízky, 2 vejce, 1,5 lžíce koření harissa, 1 lžička pepře, l lžička Maggi, l lžička soli, 1,5 lžíčky Solamylu, 8 stroužků česneku, 1 lžička oleje
Postup přípravy:
Veškeré ingredience smícháme a do takto vytvoření marinády naložíme kuřecí plátky, které necháme 18-24 hodin odležet. Marinované plátky zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Plátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovými hranolky.
Další jídla:
Kuře na divoko s česnekem na víně.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, osolíme, opepříme...
Bramborová kaše ze starších brambor.
Recept kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuřecí řízky v jogurtu mají své gastronomické kouzlo.
Kuře s nádivkou je nejen velikonoční pokrm.
Jogurtová marináda na řízky - suroviny smícháme.
Rychlé kuřecí plátky s grilovacím kořením.
Chilli con carne - mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí...
Hovězí guláš - maso nakrájíme na kostky...
Bramborová buchta s mlékem.
Jogurtové nugetky s chipsy
Recept, podle kterého připravíme pokrm plátky na harisse.