Recepty

Recepty > játra > pečené jitrnice

Pečené jitrnice

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

Na přípravu pečených jitrnic budeme potřebovat: horkou vodu, 4 jitrnice, 4 lžíce olej

Postup přípravy:

Do hlubší mísy nalijeme horkou vodu (ne však vroucí). Do mísy na chvíli ponoříme jitrnice. Namočením jitrnice při smažení neprasknou. Poté je vyjmeme a důkladně, avšak opatrně je osušíme. Pánev rozehřejeme na mírnou teplotu. Vlijeme na ni olej a jitrnice do něj vložíme a pomalu smažíme ze všech stran dozlatova.

Recepty na další jídla:
Krupicové noky do polévky propláchneme ve studené vodě.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Kuře na paprice s noky promícháme na rozpáleném sádle s trochou smetany.
Hamburská omáčka chutná podávaná s houskovým knedlíkem.
Husa se zelím bude mít křupavou kůrčičku.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Játra na víně chutnají.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Velikonoční nádivka oživí svátky jara.
Jitrnice se zelím a brambory

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm pečené jitrnice.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.