Recepty > polévky > pařížská cibulová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500g cibule, 2 lžíce másla, olivový olej, 1/2 lžičky soli, 1 litr masového vývaru, 4 krajíce bílého chleba, 1 stroužek česneku, 80g strouhaného sýru ementál
Postup přípravy:
Na mírném ohni rozehřejeme máslo a lžíci oleje, přisypeme osolenou cibuli nakrájenou nadrobno a za stálého míchání ji osmahneme dozlatova. Přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni.
Chléb opečeme v troubě do křupava a poté jej potřeme olejem a česnekem.
Polévku dochutíme a nalijeme do ohnivzdorných misek nebo talířů. Do každého talíře (misky) vložíme krajíček chleba, který posypeme strouhaným sýrem. Misky vložíme do vyhřáté trouby, kde necháme roztavit sýr. Když se sýr roztaví, vyjmeme cibulovou polévku z trouby a můžeme podávat.
Dobrou chuť u pařížské cibulové polévky.
Další recepty:
zeleninová polévka, žampionový krém, frankfurtská polévka, čočková polévka, sýrová polévka, soljanka, krkonošský boršč, chlebová polévka, květáková polévka, ruský boršč, česnečka, polévka s květákovými kuličkami, dršťková polévka, cibulová polévka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.