Recepty > polévky > papriková polévka s biokysem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g zeleninových paprik, 200 g brambor, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 2 dl biokysu, 2 vejce, sladká mletá paprika, sůl
Recept na přípravu:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme osolenou horkou vodou a uvaříme. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Na másle zpěníma nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme připravené proužky paprik a lehce osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, znovu osmahneme a pak vše přidáme k uvařeným bramborám. Nakonec polévku zahustíme biokysem, v němž jsme předtím rozmíchali mouku, a povaříme. Na talíře položíme poloviny natvrdo uvařených vajec a přelijeme je polévkou.
Další recepty:
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Italská zeleninová polévka minestrone přináší čerstvou chuť Apeninského poloostrova.
Chlebová polévka se sýrem a šálkem smetany.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Mléková polévka s nudlemi se pyšní jednoduchou přípravou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Paprikový guláš z vepřového plecka
Ochutnejte recept papriková polévka s biokysem.