Recepty > kuře > olivová játra na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecích jater, 1 velká cibule, 1 sáček vypeckovaných zelených oliv, 100 ml vína, 2 lžíce sojové omáčky, lžička solamylu, oregano, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Cibulku zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme kuřecí játra nakrájená na nudličky, opepříme a dusíme. Když jsou játra téměř hotová, přidáme k nim pokrájené olivy. Víno smícháme se sojovou omáčkou, přidáme solamyl, dolijeme vodou do 250 ml, pomalu přilijeme a necháme přejít varem. Nakonec podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží nebo brambory.
Další jídla:
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme barevným pepřem.
Rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Kuře na divoko podáváme s bramborovou kaší.
Játra na víně podáváme s těstovinami.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Hovězí guláš podáváme s chlebem.
Rajská omáčka z kečupu s těstovinami.
Úhoř na víně - kousky ryby občas obrátíme.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Játra na divoko s brusinkami.
Kuřecí játra na červeném víně
Recept, podle kterého připravíme pokrm olivová játra na víně.