Recepty

Recepty > polévky > novoroční polévka z plecka

Novoroční polévka z plecka

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g plecka, 400 g hovězího žebra nebo předního, 400 g uzeného masa, olej, 4 cibule, 6 stroužků česneku, 2 litry vody, 4 velké rajské protlaky, kečup, 1 velká plechovka sterilovaného hrášku, 3 větší lžíce solamylu, kostka hovězího bujónu, Vegeta, 2 klobásky, chilli papričky

Recept na přípravu:

V papinově tlakovém hrnci uvaříme 3 druhy masa (vepřové plecko, hovězí, uzené). V jiném hrnci na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme stroužky česneku posekaného na kousky, zalijeme vývarem z masa, přidáme rajské protlaky a trochu kečupu. Vaříme, vsypeme plechovku sterilovaného hrášku a zahustíme Solamylem, rozmíchaným s trochou studené vody. Vložíme bujón, případně Vegetu, na kolečka nakrájené klobásky a nakonec na kostky nakrájené vařené maso. Můžeme přidat i chilli papričky.

Další recepty:
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Rajská omáčka z protlaku.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou nakonec posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Silvestrovská polévka

Recepty
Motto

Novoroční polévka z plecka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.