Recepty > polévky > mořská polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g mořských plodů, 300g bílé ryby, 10 žampionů, 1 stonek citronely, 1 l zeleninového vývaru, 3 kaffirové listy, 6 chilli papriček, 350 ml sterilovaných krájených rajčat, 2 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce koriandru, sůl
Recept na přípravu:
Očištěné a vyloupané krevety nařízněte je a odstraňte střívko. Mušle vložte do studené vody a všechny otevřené mušle vyberte a vyhoďte. Citronelu zmáčkněte plochou stranou nože a nakrájejte na asi 5 cm dlouhé kousky. Vývar přiveďte k varu, přidejte citronelu, kaffirové listy, nakrájené papričky, rajčata, na čtvrtky nakrájené žampiony a mořské plody s nakrájenou bílou rybou. Vše povařte 8 minut. Polévku dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou, solí, koriandrem a povařte.
Další recepty:
žampionová polévka, baskické fazole, žampionový krém, kuřecí polévka, houbový guláš, brokolicová polévka, houbová polévka, pivní polévka s chlebem, krémová žampionová polévka, koprová kulajda, ruský boršč, česnečka, boloňské špagety, smaženice z hub
Ochutnejte recept mořská polévka.