Recepty > polévky > montrealská polévka z rajčatového protlaku
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg rajčatového protlaku, 8 dkg másla, 10 dkg hladké mouky, 5 dkg cibule, 0,5 dcl šlehačky, 3 dkg křenu, 1,5 litr vody nebo vývaru, sůl, pepř, bobokový list
Recept na přípravu:
Cibulku nakrájíme najemno, osmahneme na másle, přidáme hladkou mouku a protlak. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a okořeníme a vše dobře našleháme. Vaříme 20 minut. Přecedíme přes jemné síto. Polévku nalijeme do talířků a do každé porce vsypeme hrst strouhaného křenu a nakonec polévku ozdobíme lehce našlehanou šlehačkou.
Další recepty:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Mozečková polévka se žloutkem.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Rajčatová omáčka z protlaku kterou vaříme na mírném plameni.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Hovězí Eintopf připravíme podle staroněmeckého receptu.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Rajská polévka z protlaku
Montrealská polévka z rajčatového protlaku má své chuťové kouzlo.