Recepty

Recepty > polévky > minestrone s harmonií chuti

Minestrone s harmonií chuti

Suroviny potřebné pro přípravu:

80 g slaniny, 1 cibule, 1,5 litru vody, kostka masového bujónu, sůl, 3 mrkve, 2 kedlubny, 1 květák, 1 brokolice, 1 pórek, hrst zelených fazolí, 2 hrsti zmrazené kukuřice, 1 palička česneku, 3 větší plechovky rajského protlaku, řezané nudle, špetka ochucovadla harmonie chuti, zelená petrželka, strouhaný parmezán

Recept na přípravu:

V hrnci vyškvaříme slaninu a na ní zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vařící vodou a vložíme kostku bujónu. Mírně osolíme, přidáme hodně zeleniny - mrkev, kedluben, květák, brokolice, pórek, zelené fazolky, hrášek, kukuřici (ale pozor - žádný celer a petržel). Může být i mražená zelenina. Dále přidáme paličku pokrájeného česneku, rajský protlak a vaříme. Když je zelenina měkká, vložíme trochu řezaných nudlí a ještě chvíli vaříme. Dochutíme a před podáváním posypeme sekanou zelenou petrželkou a strouhaným parmezánem.

Další recepty:
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Valašská kyselica s brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou nakonec posypeme koriandrem.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Oukrop z bramborového vývaru.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Kuřecí salát s červenou řepou a majonézou

Recepty
Motto

Minestrone s harmonií chuti má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.