Recepty > kuře > medové kuře s rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 citron, med, sojová omáčka, vývar, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na 5-8 kusů. V hluboké pánvi rozehřejme olej, na kterém porce kuřete osmahneme, osolíme, opepříme, smažíme ze všech stran, přilijeme lžíci sojové omáčky, citron nakrájíme na tenké plátky a přidáme k masu. Vše promícháme, podlijeme vývarem či vodou, přikryjeme a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme tři lžíce medu a necháme šťávu svařit, aby zhoustla. Medové kuře podáváme s rýží.
Další jídla:
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, kachní stehna.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Kuře na paprice podáváme s knedlíkem.
Medová marináda na maso.
Medové kuře za občasného polévaní vlastní vypečenou šťávou pečeme.
Krůtí rolka se zeleninovou rýží a sladkokyselou zálivkou.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Drůbeží polévka s droby povaříme a okořeníme.
Drůbeží játra na cibulce osmažená na opečenou kůrku.
Kuřecí medailonky v sýrovém těstíčku
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo medové kuře s rýží.