Recepty > polévky > máslové noky se žloutkem do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g másla, 1 žloutek, 1 lžíce mléka, sůl, 1 bílek, 70 g hrubé mouky
Recept na přípravu:
Utřeme máslo, přimícháme žloutek, polévkovou lžíci mléka a sůl. Z bílku ušleháme pevný sníh a přidáváme střídavě s hrubou moukou do utřené hmoty. Chvíli necháme odstát. Lžičkou vykrajujeme noky a zaváříme do hovězí polévky.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Rajská omáčka z protlaku.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Máslové noky do polévky
Máslové noky se žloutkem do polévky mají své chuťové kouzlo.